1. Netherlands
 2. FUTURO™ Merk
 3. Tips & Tricks
 4. Hoe de pijn in uw knieën verminderen na het hardlopen
 • Hoe de pijn in uw knieën verminderen na het hardlopen

  man met een kniebrace die in een park aan het joggen is

  • De meeste hardlopers, met name hardlopers die veel trainen of lange afstanden lopen, krijgen vroeg of laat te maken met pijnlijke knieën na het lopen. Sommigen gebruiken standaard een coldpack na het lopen. Anderen negeren de pijn en wachten tot deze voorbijgaat, tot de volgende training.

   Het zou beter zijn om het ongemak helemaal te vermijden en de beste manier om de knieën te ondersteunen tijdens het lopen is het kniegewricht te stabiliseren en te zorgen voor een efficiënte, voorwaartse beweging. Leer hoe u de pijn in de knieën kunt verminderen met onze handige tips.


  • Zorg ervoor dat alle gewrichten stabiel en sterk zijn om letsel te vermijden

   Wanneer we hardlopen of wandelen, werken onze voeten, enkels, knieën en heupen samen om ons voort te bewegen. Als een deel van het lichaam zwak of geblesseerd is, of als we trainen wanneer we niet fit zijn, lopen we het risico dat de natuurlijke cadans verloren gaat, wat vragen is om problemen in het voortbewegingssysteem.

   Als de knieën pijn doen na het hardlopen, of het nu om een training of een race gaat, is het niet nodig om het ongemak zomaar te aanvaarden. Onderneem stappen om de conditie op te vijzelen. Neem contact op met een trainer, coach of specialist op het gebied van sportblessures om u manier van lopen en u techniek te evalueren en werk vervolgens aan de problemen. Vraag uw trainer om stabiliseringsoefeningen voor te schrijven om kniepijn te voorkomen bij het hardlopen. Als u geen beroep kunt doen op professionele hulp, kan u in informatiebronnen zoals Runner’s World zoeken naar stabiliserende oefeningen die kunnen helpen de pijn in knieën en enkels te beperken.


  • Tape en braces kunnen ook helpen

   Wanneer ze op de juiste wijze worden gebruikt, kunnen tape en kniebraces, zoals de FUTURO™ Kniestabilisator, ook de nodige steun en stabiliteit bieden en u helpen bij het hardlopen. Bij acuut letsel moet u natuurlijk professionele hulp en behandeling inschakelen, net zoals bij chronische pijn in de gewrichten. Uw arts of trainer kan u de juiste hoeveelheid compressie aanbevelen en u adviseren hoe en wanneer u een kniebrace gebruikt. Voor een beetje extra ondersteuning bij het sporten met een knieblessure kunnen vrij verkrijgbare kniebraces de stabiliteit bieden om het herstelproces voort te zetten.

   Als u knieën gezond en pijnvrij zijn, en als u dat zo wilt houden, kun u proactief stabiliseringsoefeningen doen die zijn ontworpen om de spieren en pezen te versterken die bij het kniegewricht horen. Sterk bindweefsel vormt absoluut de beste ondersteuning voor de knie tijdens het hardlopen.