1. Netherlands
 2. FUTURO™ Merk
 3. Tips & Tricks
 4. Hoe kan u actief blijven als u een polsblessure hebt opgelopen
 • Hoe kan u actief blijven als u een polsblessure hebt opgelopen

  man die een fruitmand draagt en een polsbandage om heeft

  • We laten zien hoe u polspijn kunt voorkomen en toch uw fitnessdoelen kan halen

   Polspijn kan uw dagelijkse trainingsroutine ernstig verstoren, maar dat betekent niet dat uw fitnessniveau daaronder hoeft te lijden. Het onderhouden van de basisconditie tijdens het herstelproces kan een uitdaging zijn, maar met het juiste plan kan u indrukwekkende resultaten boeken. Daarom hebben we een aantal manieren samengebracht waardoor u in vorm kunt blijven totdat uw polsen weer hersteld zijn.

   Als u pijn in de pols voelt bij oefeningen zoals yoga, tijdens warming-up-oefeningen of lichaamsgewicht-weerstandsoefeningen, probeer dan uw gewicht naar de onderarmen te verplaatsen in plaats van de handen. Alles wat nodig is voor een geweldige intensieve training is een gymnastiekmat en wat doorzettingsvermogen. Het optillen van de benen, kniebuigingen en variaties van de 'plank' zijn allemaal manieren om de belangrijkste groep kernspieren te oefenen. Verder worden weerstandsbanden vaak over het hoofd gezien in de sportschool in het voordeel van zwaardere apparatuur, maar ze bieden een geweldige kans om de spieren op nieuwe manieren te strekken en aan het werk te zetten.

   Nu is de tijd aangebroken om de nadruk te verleggen naar het onderlichaam. Stevige wandelingen, joggen of intervaltraining krijgen het hart binnen de kortste keren aan de gang. Ook is het focussen op training van het onderlichaam met gewichten, zoals squats met halters, een geweldige manier om te focussen op de volledige lichaamssterkte.

   Denk eraan om een polsbandage te kiezen die de pols ondersteunt tijdens de oefening. De juiste bandage biedt ondersteuning aan een geblesseerde pols. Bekijk het assortiment polsbraces en -bandages van Futuro om de juiste oplossing voor uzelf te vinden.

   Voeding maakt ook een belangrijk onderdeel uit van uw herstel en mag niet over het hoofd worden gezien. Door de juiste balans tussen gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten op te nemen, krijgt het lichaam de bouwstenen om zichzelf te herstellen. Hierdoor kan ook het herstelproces worden versneld, waardoor u een voorsprong krijgt om weer fit te worden.

   Ten slotte, waarom niet het advies van een professional vragen? Een ervaren fysiotherapeut of personal trainer kan u helpen om gemotiveerd te blijven en gefocust op uw fitnessdoelen, ook terwijl u herstelt van polspijn. Afhankelijk van de ernst van het letsel kunt u samen een schema opstellen om uw basisfitness en uw kracht te onderhouden zonder het letsel zelf verder te verergeren.

   Maar gun uzelf eerst even rust na de blessure om zo het herstel te bevorderen.