Tandwielen

Veelgestelde vragen


 • De sluitingen op mijn brace blijven niet meer goed aan elkaar zitten. Wat kan ik eraan doen?

  Het kan zijn dat deze gewoon goed schoongemaakt moeten worden. Draad, plukjes stof en andere materialen blijven aan het klittenband vastzitten, en hopen zich op waardoor de sluiting niet meer dicht kan. Verwijder eerst de stukjes die je aan het materiaal ziet plakken. Daarna kun je de luszijde van het klittenband met iets zachts maar stevigs, zoals een tandenborstel, voorzichtig schoonmaken. Zo gaan de lussen ook weer overeind staan als ze plat zijn gedrukt. Je kunt ook een beetje warm water met een mild reinigingsmiddel op de tandenborstel aanbrengen en de haakzijde van het klittenband ook schoonmaken. Met deze stappen zou de hechting terug ok moeten zijn. Als dat niet zo is, is het materiaal van het klittenband misschien oud en beschadigd en moet dit worden vervangen.

 • Zit er metaal in FUTURO™ braces?

  Ja, in de volgende FUTURO™ braces zit metaal verwerkt:

  Kniebandages:


  • FUTURO™ Scharnierende kniebrace
  • FUTURO™ Stabiliserende Kniebandage
  • FUTURO™ Stabiliserende kniebrace met stabilisatoren
  • FUTURO™ Knieriem Custom Dial

  Polsbandages:


  • FUTURO™ Nachtpolsbandage
  • FUTURO™ Omkeerbare Polsspalk
  • FUTURO™ Aanpasbare polsbrace
  • FUTURO™ Deluxe Duimspalk

  Rugbandages:


  • FUTURO™ Aanpasbare Rugbandage

  Elleboogbraces:


  • FUTURO™ Elleboogbrace Custom Dial
 • Kan ik mijn bandage dragen als ik slaap?

  Onze braces en bandages zijn specifiek ontworpen om overdag te dragen. Ze mogen niet gedurende de nacht worden gedragen, tenzij uw arts of een medische professional het gebruik van een harde polsbrace gedurende de nacht aanraadt voor carpal tunnel-syndroom en andere pijnlijke polsaandoeningen, om een neutrale pols- en handpositie tijdens de slaap te bevorderen. De uitzonderingen op deze regel zijn de FUTURO™ Nachtpolsbandage en de FUTURO™ Nachtondersteuning bij fasciitis plantaris, die beiden specifiek zijn ontworpen voor gebruik gedurende de nacht, om mensen die last hebben van pols- of voetpijn, een goede nachtrust te bezorgen.
   

 • Kan ik mijn brace dragen tijdens het zwemmen?

  We raden het dragen van een brace of bandage tijdens het zwemmen niet aan, omdat het dragen ervan in water de levensduur van de materialen in het product kan verkorten. Bovendien kunnen de materialen vol water lopen waardoor de bandage niet meer goed om het gewricht past.
   

 • Ik ben erg allergisch voor latex, maar ik heb een eenvoudige beugel nodig (mijn arts heeft me geadviseerd). Wordt latex in uw producten gebruikt?

  Als een FUTURO™ product natuurlijk rubberlatex bevat, staat dat onder meer op de voorkant van de productverpakking en op de productpagina van onze website vermeld. We hebben veel producten waarin GEEN natuurlijk rubberlatex is verwerkt, dus er zijn veel opties als je allergisch bent voor latex.

  Specifiek voor de pols en hand volgen hier een aantal producten die je kunt overwegen:


  • FUTURO™ Nachtpolsbandage
  • FUTURO™ Omkeerbare Polsspalk
  • FUTURO™ Aanpasbare polsbrace
  • FUTURO™ Deluxe Duimspalk
  • FUTURO™ Aanpasbare Polsbandage

  Bezoek voor meer informatie over al onze producten onze productpagina.
   

 • Als mijn bandage vies wordt, kan ik deze dan reinigen?

  Ja, je kunt FUTURO™ braces en bandages reinigen. Als je bandage scharnieren, klemmen of metalen spalken heeft, moet je die eerst verwijderen. Sluit vervolgens alle riemen en sluitingen, en was de bandage met de hand met zachte zeep in warm (geen heet) water. Goed uitspoelen en aan de lucht laten drogen NIET in de machine wassen, in de machine drogen, chemisch reinigen of wasverzachter of bleekmiddel voor de brace gebruiken.

  Voor algemene reinigingsinstructies ga je naar onze pagina Verzorging van FUTURO™ producten. Je kunt ook de reinigingsinstructies voor elk specifiek FUTURO product raadplegen op de productverpakking en/of op de afzonderlijke productpagina's van de website met FUTURO™ producten.
   

 • Hoelang achter elkaar kan ik mijn bandage dragen?

  De duur hangt samen met de persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aanbevolen om de brace of bandage tijdens activiteiten te dragen en daarna nog een uur of twee. Als je het prettiger vindt de brace of bandage langer te dragen, is dat ook prima. We raden je echter niet aan om een brace of bandage te dragen gedurende de nacht, tenzij deze specifiek is ontworpen voor gebruik gedurende de nacht, zoals de FUTURO™ Nachtpolsbandage en de FUTURO™ Nachtondersteuning bij fasciitis plantaris.
   

 • Is er een brace die specifiek bedoeld is voor plantaire fasciitis?

  Ja, we hebben een product dat specifiek is ontworpen voor plantaire fasciitis. Het wordt de FUTURO™ Nachtondersteuning bij fasciitis plantaris genoemd en het kan helpen de pijn te verlichten die gepaard gaat met deze aandoening die 's ochtends optreedt in de voet en hiel. De ondersteuning houdt uw voet de hele nacht lang comfortabel in de aanbevolen stand.

  We hebben ook een product voor overdag, de FUTURO™ Therapeutische voetboogondersteuning, een unieke oplossing die ondersteuning biedt aan de voet, voetboog en hiel bij plantaire fasciitis. Dit product combineert in één product compressie, ondersteuning en demping met verwijderbare inzetstukken waarmee je de voetboogondersteuning zelf kunt instellen.
   

 • Waar kan je het drukkussen van de FUTURO™ Tenniselleboogbandage op de arm plaatsen?

  Plaats het drukkussen op het pijnlijke gebied op de voorarm, bovenaan de arm waar de pezen aan het bot verbonden zijn, net onder de elleboog. Dit is de locatie die meestal in verband wordt gebracht met een tenniselleboog. Plaats het drukkussen bij een golferselleboog op de onderzijde van de onderarm, net onder de elleboog op het pijnlijke gebied.
   

 • Waar plaats je het drukkussen van de FUTURO™ Epicondylitische Elleboogbandage op de arm?

  Schuif de FUTURO™ Epicondylitische Elleboogbandage over uw elleboog. Plaats de drukkussens zo dat ze boven op en onderaan uw onderarm, net onder de elleboog, rusten. Meer informatie nodig? Instructies voor het dragen staan op alle FUTURO™ productverpakkingen en op de afzonderlijke productpagina's op de website.
   

 • Waar plaats je het drukkussen van de FUTURO™ Aanpasbare Kniebandage en de FUTURO™ Knieriem Custom Dial op de knie?

  Wikkel de riem net onder de knie. Het drukkussen moet zich tegen de huid vlak onder de knieschjf bevinden.
   

 • Hoe pas ik de spalk in mijn FUTURO™ Omkeerbare Polsspalk aan zodat die op mijn andere hand past?

  Schuif de spalk uit het vakje van de FUTURO™ Omkeerbare Polsspalk. Houd de spalk stabiel, draai de brace en schuif de spalk in de opening van het andere vakje. Stop het uiteinde van de spalk in het vakje. Volg de draaginstructies die bij de verpakking zijn meegeleverd.
   

 • Is er een kniebrace zonder neopreen beschikbaar?

  We hebben verschillende opties zonder neopreen. We kunnen geen specifieke brace aanraden zonder meer over u en uw behoeften te weten. Een paar opties zijn echter de FUTURO™ Comfort Lift Kniebandage en de FUTURO™ Stabiliserende Kniebandage met stabilisatoren.

  U kan ook de productenzoeker op onze website gebruiken om een product voor uw specifieke letsel of aandoening te vinden.
   

 • Mijn kniesteun past maar zit heel erg strak. Ik weet dat de brace strak moet zitten voor compressie, maar hoe strak is te strak? Graag uw advies.

  U hebt gelijk. De kniesteun moet compressie bieden en moet daarom goed passen. Maar als hij in de huid aan de rand van de kniesteun snijdt, moet u een maat groter hebben. De optimale pasvorm is nauwsluitend, maar comfortabel.
   

 • Hoe functioneert de FUTURO™ Nachtpolsbandage?

  Artsen raden vaak het gebruik van een stevige polsbrace aan voor carpal tunnel-syndroom en andere pijnlijke polsaandoeningen om een neutrale houding van de pols en hand tijdens de nacht te bevorderen.

 • De parels lekken uit de kussentjes in de palm van mijn FUTURO™ Nachtpolsbandage. Wat moet ik doen?

  Als het parelkussentje scheurt of op een andere wijze geopend wordt, moet je onmiddellijk met het gebruik van de FUTURO™ Nachtpolsbandage stoppen omdat de losse parels verstikkingsgevaar kunnen opleveren.
   

  Als het parelkussentje scheurt of op een andere wijze geopend wordt, moet je onmiddellijk met het gebruik van de FUTURO™ Nachtpolsbandage stoppen omdat de losse parels verstikkingsgevaar kunnen opleveren.